Svoboda VIII

Pokračování

Jsou lidé, kteří znají velmi podrobně celou bibli. Dokonce mají spočítané roky od do apod. Přestože mají všechny tyto informace, nemají poznání Boha. Vše, co Duch svatý dal pisatelům bible, aby napsali, slouží k poznání charakteru Boha. A to včetně dlouhých seznamů jmen nebo přesných údajů o narození některých potomků.
Můžeme si říkat k čemu je nám zjištění jak dlouhý čas uplynul od Adama k potopě, když pak začíná všechno znovu u Noema a jeho synů. Budeme-li zjišťovat dobu úmrtí dlouhověkých před potopou, zjistíme, že Bůh neuvedl potopu dříve, dokud tito lidé, u kterých je uvedený věk nezemřeli. Samozřejmě až na Noema a jeho syny. Všichni tito lidé, které Duch svatý nechává vyjmenovávat v Genesis byli linií, která ctila Hospodina, skrze kterou se uchovávala známost a poznání Boha. Vidíme, že Bůh je věrný k těm, kteří ho ctí.
….‚a jeho milosrdenství k těm, kdo jej ctí, trvá od pokolení do pokolení. ‚Lukáš 1:50
‚Kterýkoli člověk Hospodina ctí, tomu ukáže cestu, již má si vyvolit. Hospodin důvěřuje těm, kdo jej ctí, jeho smlouva jim dává poznání. ‚Žalmy 25:12,14
I tato část Genesis hovoří o Božím věrnosti a milosrdenství k těm, kteří v něho věří.
Vidíme, že nestačí jen mít dobré informace, potřebujeme mít poznání Boha, abychom mohli mít zjevení o tom, co nám ty i formace přinášejí a jak ho používat.

Čím více budeme poznávat Krista, tím více budeme svobodní. Budeme osvobozeni od věcí tohoto světa, které svazují a uvádějí do otroctví. Budeme rozumět tomu, co se děje a musí se dít, ale nebudeme mít z toho strach. Duch svatý nám dává porozumění věcem kolem a především Božímu jednání. Čím těsnější vztah s Kristem tím více se naše mysl stává myslí Kristovou.
Naopak, pokud se budeme jen plnit i formacemi světa, budeme se vzdalovat od Krista a poroste náš strach. Strach ze všeho. Čím více budeme informováni světem, tím více budeme mít v sobě zmatku a přestaneme rozlišovat pravdu od lži.
Budeme jako zprávy v televizích. Dnes dodají nějakou informaci a zítra o ní již neví, protože potřebují donést novou. A stále dokola. Jsme pak neustále zahlceni informacemi, které jen manipulují našimi emocemi, abychom zítra byli znovu manipulováni. Užitek z toho pro nás není žádný. Jen škoda, strach, zloba, pohoršení a zahlcení našeho mozku.
V pojednání „LGBT a genderové šílenství“, které je také na těchto webovkách, se zastavuji u Ježíšových slov o tom, že církev, která stojí na poznání-zjevení Ježíše jako Mesiáše stojí na skále a brány pekel ji nepřemůžou. Ani skála ani brány se nemohou pohybovat. Brány mohou někoho přemoci jen tím, že do nich vstoupí. Proto jsou otevřené a nabízejí zábavu, pestrost, atraktivnost, pocit svobody, ale za vším tím pak přichází otroctví. trápení smrt. Další způsob ja lákají tyto brány je tím, že jsou jen pootevřené a slibují najít tajemství, odhalit nějaké nové informace a poznání. Aby tak mohly zlákat křesťana, musí on sám sestoupit ze skály, na které stojí. Proto mu nabízí získání nových a nových informací a odhalení tajemství… A lidská zvědavost nezná hranic.
Na závěr bych chtěl uvést ještě tyto verše:

‚Ale jak je psáno: „Co oko nevidělo, co ucho neslyšelo, co člověku nikdy ani na mysl nepřišlo, to Bůh připravil těm, kdo jej milují.“ Nám to však Bůh zjevil skrze Ducha, neboť Duch zkoumá všechny věci, i Boží hlubiny. Kdo z lidí rozumí člověku než jeho vlastní duch? Stejně tak Boha nezná nikdo než Boží Duch. My jsme však nepřijali ducha světa, ale Ducha, který je z Boha, abychom rozuměli, čím nás Bůh obdaroval. O tom právě mluvíme (nikoli slovy, jimž učí lidská moudrost, ale slovy, jimž vyučuje Duch), když vykládáme duchovní věci duchovními slovy. Neduchovní člověk ovšem nepřijímá věci Božího Ducha, neboť jsou pro něj bláznovstvím, a nemůže je pochopit, neboť se jim dá rozumět jen duchovně. Kdo však je duchovní, může rozumět všemu, ačkoli jemu nikdo nerozumí. Vždyť: „Kdo poznal Hospodinovu mysl, kdo by mu mohl poradit?“ My ale máme mysl Kristovu! ‚

1 Korintským 2:9-16